Schrijfmarathon maart 2016

Op veler verzoek (en omdat ik nou eindelijk ook eens de herziene versie van mijn verhaal uit wil schrijven)  organiseer ik in maart weer een Schrijfmarathon.

De Schrijfmarathon is voor jou:
–          als je heel graag een verhaal wil schrijven, maar niet beschikt over een ijzeren zelfdiscipline,
–          als je moeite hebt om voldoende tijd vrij te maken,
–          als je het liefst gewoon wil beginnen met schrijven zonder al te veel tijd stil te staan bij opzet en structuur, maar ook weer niet wil verdwalen in duizenden woorden, een wirwar aan verhaallijnen en veel te veel kleurrijke personages,
–          als je te veel of juist te weinig inspiratie hebt.
Wat is de Schrijfmarathon:
  1. Het is een online cursus schrijven, met elke dag een korte uitleg, waarmee je direct in je verhaal aan de slag kunt. De cursus biedt je een stevige basisstructuur, die je voldoende houvast en inspiratie geeft om je eigen verhaal te schrijven. Heb je meer behoefte aan vrijheid dan gebruik je alleen de tips die jou aan spreken.  Doel is dat je op het einde van de Schrijfmarathon je verhaal in grote lijnen op papier hebt staan.
  2. De Schrijfmarathon helpt je om door te schrijven, ook op dagen dat je minder tijd of inspiratie hebt. Op 31 maart heb je je verhaal in grote lijnen af.
  3. Het is een marathon: je schrijft de hele maand maart, vijf dagen per week. Gemiddeld twee keer een kwartier per dag. Het weekend heb je vrij of neem je juist de tijd om achterstanden weg te werken.
  4. Je schrijft in je eentje, maar je bent niet alleen. Je bent met elkaar en je stimuleert elkaar.
  5. Je kunt altijd vragen stellen over schrijfonderwerpen, die worden dezelfde of de volgende dag beantwoord.
  6. Ik doe er alles aan om ervoor te zorgen dat je je einddoel bereikt.
  7. Ik zet mijn eigen uitwerkingen op de website.

 

Wanneer: 1 maart t/m 31 maart 2016
Kosten deelname: 100 euro, inclusief gratis inspiratieweek 15 t/m 19 februari 2016
Max aantal deelnemers: 20.
Heb je vragen, mail dan naar hennyfortuin@live.nl
Wil je je aanmelden, mail dan: hennyfortuin@live.nl
Er staat ook een aankondiging op de website Schrijvenonline.org. Wacht dus niet te lang met aanmelden, het maximum aantal deelnmers is beperkt.

Testimonials:

Ik vond het helemaal geweldig de afgelopen maanden Henny!  Er ligt nu gewoon echt een kant en klaar verhaal.En… ik heb nog zin in een nieuwe ook!

jee de laatste dag, laatste post op dit forum, Henny het was super, ik had nooit verwacht dat ik zover zou komen in woorden en structuur, dat bijna al mijn dilemma’s die me blokkeerden zouden oplossen op zo’n natuurlijke wijze, al schrijvend. Dat ik er zoveel plezier in zou hebben, … waren al je stukjes en oppeppers en antwoorden en tips heel prettig en werkbaar. Dus dank je wel, ik ben er heel blij mee, ik denk al aan de volgende marathon en een tweede boek ( is dat overmoed?) Ik zal je mailtjes elke dag missen!

Heel erg bedankt. Ik ben zo blij met zoveel geschreven woorden. Het boek staat in de grondverf. Ik had nooit gedacht zover te komen.

…had ik geen idee wat ik met een gastenboek zou kunnen maar daar heb ik ontzettend van genoten. Ik keek steeds verlangend uit naar nieuwe berichten, heb veel gehad aan de verschillende tips en vond het heerlijk te lezen waar anderen tegenaan liepen en het was erg prettig een plek te hebben waar ik mijn verhaal kwijt kon

Heel erg bedankt voor deze weer fijne marathon. Ik heb er wederom van genoten en het boek krijgt al vorm. En zo met jouw marathons zijn al mijn boeken nog tot stand gekomen dus deze zal er ongetijfeld ook komen. 38.510 woorden. 12.000 meer dan ik verwachtte. Ik ben dik tevreden.

Alles bij elkaar vind ik het toch een klein wonder dat ik door deze marathon mijn boek nieuw leven ingeblazen heb. Blij dat het mogelijk is gebleken!

Ik vind het in ieder geval heel prettig om iedere ochtend een stuk instructie te krijgen, ook al pas ik het niet altijd direct toe, het zet me in ieder geval weer aan het denken. Ook het gastenboek vind ik erg prettig voor het onderlinge contact, tips en feedback.

Even een compliment voor Henny: Dank je wel voor het met zachte hand bijbuigen van mijn radicale neigingen om mijn hele boek te parkeren. Je hebt me laten inzien hoe belangrijk het is te doen wat bij mij past, ook al is dat moeilijk en kost dat tijd en is (of lijkt) het veel makkelijker om een andere weg in te slaan. Dankzij het gesprek van vandaag heb ik hernieuwde moed om verder te gaan met mijn manuscript, dat er – zoals je terecht zei – niet was geweest als ik ergens niet de noodzaak had gevoeld om dit te schrijven. Thanks coach!! (op het gastenboek)

In mijn ogen maakt ze haar introductie ‘Ik help je verder gaan als jij het niet meer ziet zitten en mogelijkheden te zien waar jij die niet meer zag…’ absoluut waar. Dat ik eindelijk terug een toekomst zie in mijn manuscript heb ik louter te danken aan die gave van haar

Dankjewel voor de wijze les van vandaag.

Totnogtoe hield ik mij altijd een beetje in uit vrees dat het anders ‘ongeloofwaardig overdreven’ zou worden. Hoe fout was ik… Daardoor bleef het gevoel van oppervlakkigheid natuurlijk tussen de regels hangen.
De extreem sadistische toer bracht heel wat verborgen kantjes van mijn hoofdpersonages aan het licht vandaag.
Nooit geweten dat literair sadisme zoveel plezier opleverde.

Voor meer testimonials kijk op http://hoeschrijfjeeenboek.nl/testimonials/

Reacties zijn gesloten.