Over Henny Fortuin

Ik had geen idee dat ik ooit schrijfster zou kunnen worden. Ook niet toen ik voor mijn werk een cursus kinderboeken schrijven ging volgen. Ik was toen dertig. Mijn eerste verhaal werd integraal gepubliceerd in de boekenbijlage van Vrij Nederland. Ik kreeg betaald, er kwam een prachtige illustratie bij. Kortom, ik was schrijfster!

Met de wind mee

Ik werd benaderd door een uitgever met de vraag of ik ook boeken schreef. Wat wilde het toeval: ik had net een manuscript naar deze uitgever gestuurd. Het boek werd uitgegeven en daarna het volgende en het volgende.

Negen boeken werden er uitgegeven, waarvan er twee in het Duits vertaald werden en een in het Italiaans.

Toen ik een cursus Schrijven ging volgen, werd ik gevraagd zelf een cursus te gaan geven. Mijn cursisten wisten meer van de theorie dan ik. Ik wist veel van verhalen, maar zoals gezegd: niet van de theorie.

Ik kreeg beurzen om boeken te schrijven, reisbeurzen om plaatsen te bezoeken. Ik genoot met volle teugen.

Tegen de stroom in

Maar waarom heb je dan niet van mij gehoord? Waarom staan er geen boeken van mij in de boekentoptien?

Omdat het tij keerde. Ik werd niet meer uitgegeven. De uitgever zei dat mijn manuscript niet goed genoeg meer was, niet voor deze moeilijke tijden. Ik kreeg brieven van mijn subsidiegever: waar bleef het boek waarvoor ik subsidie had gekregen?

De omslag

Na de zoveelste afwijzing was ik het zat en ik las elk boek over schrijven dat ik kon vinden.

Had ik dat allemaal maar eerder geweten. Wat een handige tips, wat een fantastische theoretische achtergronden! Er ging een nieuwe wereld voor me open en ik zag wat ik allemaal anders had moeten doen.

En nu

Ik ben schrijfster en ik ben onderwijspsycholoog. Een ideale combinatie om al die theorie te vertalen in praktische handvatten, in stappenplannen, in een jaartraject.

En dat is precies wat je hier vindt: handvaten, gereedschap, stappenplannen, zodat je niet dezelfde fouten hoeft te maken die ik gemaakt heb. Je zult zien dat je verhalen beter worden, dat je jezelf verbaast en de kans op uitgave velen malen groter maakt. Dat het leuk is om te doen, dat vooral. En, hoe meutig het misschien klinkt: hoe gezellig. Dus doe mee en schrijf je in. Of schrijf je in op Fortune Cookies om gratis en vrijblijvend kennis te maken met mijn aanpak en werkwijze.

Heb je nog vragen? Je kunt  altijd contact met me opnemen via het contactformulier

Reacties zijn gesloten.